2012. február 28., kedd

Bram Stoker: DRAKULA GRÓF - Jelenlegi ára: 300 Ft -

Bram Stoker: DRAKULA GRÓF
Alcím: válogatott rémtettei
Raktári szám: A010026
ISBN: 963 307 070 8
Kiadás éve: 1985
Kiadó: Árkádia Könyvkiadó
Méret: 100 * 150 mm, 291 oldal
Állapot: papírkötés, kopottas, előlapon kisebb szakadás, jó
"Baljával úgy fogta át Mrs. Harkert, hogy a két karját oldalához szorította, jobb kezével pedig a fejét feszítette hátra. Annyit láttunk még, hogy Mrs. Harker hálóingének eleje csupa vér.
Akkor megfordult a gróf, és ránk meresztette parázsló szemét. Egy pillanatig láttuk csak rángó arcát, feszülő orrcimpáit, két véres szemfogát, mert áldozatát úgy lökte félre, akár egy mosogatórongyot, és jött nekünk. "
A vérszívónak az Ezeregyéjszaká-ból és ősi európai rémmesékből ismert szellemalakját Bram Stoker (1847-1912) a balkáni hagyományból tette testesebbé, és szerepét történelmi személyiségre, a havaselvi Vlad Drakul vajdára ruházta, majd hősét a vámpírragály terjesztésére a Viktória-kori London nyüzsgésébe is áttelepítette. A vérfagyasztó történet hollywoodi változatának köszönhető, hogy a közönség, ha Drakula grófra gondol, mind a mai napig a 30-as évek temesvári születésű filmcsillagát, Lugosi Bélát látja maga előtt, amint koporsóját nyekergőn kifeszíti, és óriásira nőtt szemfogait nyalogatva kísérteni indul a Kárpátok bércei közt. Bram Stoker nevezetes rémtörténete ezúttal Bartos Tibor magyarításában jelenik meg.
Tájékoztató:
Könyveink korlátozott darabszámúak és megtalálhatóak antikváriumunk honlapján is. Ritkán, de előfordulhat, hogy egy adott könyvet mindkét helyről egyszerre rendelik meg.
A sikertelen megrendelésről emailben tájékoztatjuk és elnézését kérjük.


Jelenlegi ára: 300 Ft

Az aukció vége: 2012-03-18 21:58
. Bram Stoker: DRAKULA GRÓF - Jelenlegi ára: 300 Ft

Fontos